POP-UP EVENT 9 MAART

Programma vrijdag 9 maart 2012 in TAC

 

Joep van Son (The Sugarettes/ The Very Sexuals), volgens Incendiary Magazine ‘one of Nature’s gentlemen and self-confessed shy obsessive’ with ‘something of a legendary reputation in pop circles’ staat aan het roer van ULTRA-EINDHOVEN.

ULTRA2012 presenteert een avond programma in het TAC. Toon Bressers en Younes Riad met een electronische percussieve interpretatie van nummers van het Nasmak ”4Our Clicks” album, nieuwe ultra’s van Ongemotiveerd Kunstenaars Collectief , April en Nouveau Vélo. Ook vindt er in TAC een unieke en eenmalige uitvoering van de single ‘Kojak’ (Plurex 005) plaats door een (female) Minny Pops.  . VJ en video’s van ULTRA stuff. Meer acts TBC.

Locatie: TAC - http://www.tac.nu/ Eindhoven
Aanvang 20:30 uur
Entree: 6,-
http://www.tac.nu/podium/agenda/pop-event-ultra-2012 

Younes Riad begon als kind met het spelen van gitaar. Rond zijn 15e raakte hij geïnteresseerd in elektronische muziek en op 17-jarige leeftijd speelde hij in zijn eerste band als elektronisch muzikant. Later kreeg hij interesse in geïmproviseerde elektronische muziek en begon hij met het programmeren van software in MaxMSP. Younes heeft sindsdien deel uit gemaakt van verschillende ensembles, zoals: Senga Etna, Dejima Ensemble, Beukorkest en On a Green Slope in Dark Water. Momenteel studeert hij Sonologie op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij zich specialiseert in live performance. Younes’ solowerk is gericht op geïmproviseerde elektronische muziek. Hij programmeert op maat gemaakte software om zijn concepten en ideeën te realiseren.

Toon Bressers

Nasmak/ Beukorkest / DIshHunt
dishhunt.com
iconswing.com

Ongemotiveerd Kunstenaars Collectief

Het motto van het OKC: zo groots mogelijk worden met zo min mogelijk moeite. Juist die slogan motiveert hen om toeschouwers te overrompelen met een combinatie van entertainment, foute en goede muziek en eigen visuals. BLEND over het OKC: “een jong collectief van een paar Eindhovense jongens en meiden presenteert zich krachtig op vele podia. Met combinaties van onder andere performance en fotografie brengen zij een eclectisch geheel van rolpatronen, stereotypen en campy manifestaties”

https://www.facebook.com/ongemotiveerdkunstenaarscollectief

ongemotiveerd.nl 

Nouveau Vélo

De jongens van Nouveau Vélo zijn niet tof. Ze zijn niet snel, niet glad als de Pindakaasvloer. Wel brengen ze je zonnige en rafelige deuntjes op authentieke wijze. Want je fret is jarig, of juist niet. Hij gaat in je fietstas mee naar het strand. Daar trakteert Nouveau Vélo op frambozegazeuse in schuurpapieren bekertjes en houdt ze de vaart erin. Je buurvrouw danst en kent The Feelies, je buurjongen komt uit Schotland en eet chips van z’n vingers. Het wordt laat die avond. Vlak ze niet uit, die jongens van Nouveau Vélo. (Pas op, heet! Radio Boskoop Serieus Talent).

http://nouveauvelo.bandcamp.com

 

April

It was inside of a run-down apartment in a run-down neighbourhood in the city of Utrecht, where the foundation for the April project was laid. I say project, as besides music April also encompasses elements of fashion and visuals. Founders Jorn Mathijssen and Julia Hendriks, both fascinated by the eighties, create their art in an attempt to bring change to the, shall we say, mundane Dutch music scene. Inspired by acts such as The xx, The National and Tamaryn the duo start writing songs. Clean electric guitar riffs are intermingled with dark bass tones and swelling melodies. Two unusual voices melt to become one. Layers mix in a dreamy and vulnerable atmosphere, characterising the wilful music.

http://iwentapril.blogspot.com/

(female) Minny Pops

Nathalie Janssen (1991, Haarlem) is hoofdzakelijk gitariste in de Haarlemse synthesizerpop/ Boheemse/ Nederlandstalige groep ‘La Vie de Bohème’. Buitenom dat de muziek in deze groep vernieuwende elementen bevat, staat performance en show ook centraal. Een totale ervaring van muziek, humor en show is belangrijk. Nathalie heeft met La Vie de Bohème in De Engelenbak, Paradiso en meerdere malen in Patronaat zelf en haar café gespeeld.
Buiten de muziek om is Nathalie ook illustrator en heeft een tijdje aan de Willem de Kooning Academie gestudeerd. Het feit dat Nathalie Janssen daarnaast filosofie studeert vormde haar werk dat voornamelijk donkere absurdistische prenten en illustraties zijn.

Lilia Scheerder (Eindhoven, 1986) is performancekunstenaar, graficus en organisator. In 2008 studeerde zij af aan de St. Joost Academie in Breda. Haar performances zijn geïnspireerd door muziek en live performances van muzikanten. Al enkele jaren lang werkt zij eraan om dit element zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen in haar performances. Sinds 2007 werkt zij regelmatig samen met haar partner Lars Leeuw, zelf muzikant en filosoof. Deze elementen maken dat haar werk inmiddels gedefinieerd kan worden als geluidsperformance met een sterk visueel element. Lilia is ook lid van het Ongemotiveerd Kunstenaars Collectief opgericht door Liselotte de Groot en Nina de Wit. Inmiddels is het OKC een stichting, bestaat het uit 7 personen en biedt het een platform voor uiteenlopende (soms schaamteloos slechte) projecten. Lilia was actief in oa. het OKC Djteam, OKC performances, OKCaravan, de band Pessariüm en glamnoise solo act Heidi Unterpantsch. Het OKC was eerder te zien in onder andere de Effenaar, MEZZ, 013 en de festivals Flesh Factory, ZXZW, Paaspop en Lowlands. Eind 2009 tourde Pessariüm met avondvullend programma “The Diaphraghm Jam Tour” door Ierland. Het OKC organiseerde in 2010 gelijktijdig met Incubate het piraten-festival “Intrubate”.

 + Cox Dieben (The Very Sexuals)